Pikavippien riskit – Katso 5 pikavippien mahdollista huonoa puolta

Pikavippi voi olla joskus ihan perusteltavissa oleva ratkaisu pieneen ja väliaikaiseen rahapulaan, mutta niihin liittyy eittämättä myös riskejä ja mahdollisia huonoja puolia. Tällä sivulla on listattuna pikavippien mahdollisia huonoja puolia.

1. Riski pikavippikierteeseen

Pikavippien hakeminen on varsin helppoa. Tuo on tietysti kiva juttu, jos on oikeasti pakko saada pikavippi nopeasti. Huono puoli tuolla helppoudella on kuitenkin se, että voi alkaa helposti kertymään liikaa pikavippejä ja kohta edessä onkin pikavippikierre, jonka katkaiseminen voi olla vaikeata.

2. Pikavippien ottaminen saattaa johtaa muihin velkoihin

Jos alkaa nostamaan pikavippejä, niin on olemassa riski siihen, että tykästyy mukamas helppoon rahaan niin paljon, että alkaa ottamaan myös muita luottoja. Erityisesti pikavippien ottaminen saattaa kannustaa esimerkiksi osamaksujen ottamiseen ja luottokorttivelan kerryttämiseen. Tuo siitä johtuen, että myös nuo ovat monesti varsin helposti saatavilla olevia luottoja.

3. Mahdollisesti iso määrä korkokuluja

Vaikka pikavippien korkoja säännelläänkin varsinkin tätä kirjoittaessa varsin tarkasti, niin ovat pikavipit vaikkapa keskimääräisiin asuntolainoihin verrattuna varsin kalliitta lainoja. Pikavippejä ottaessa on siis yhä edelleen olemassa riski siihen, että joutuu maksamaan kokonaisuudessaan varsin paljon korkoja.

4. Oman rahatilanteen hallinta voi vaikeutua

Pikavipit ovat monesti summiltaan melko pieniä, ja tuo saattaa johtaa siihen, että on monesta paikasta pikavippi. Tuosta taas saattaa puolestaan olla seurauksena se, että jopa unohtaa sen, mitä kaikkia velkoja on ja sen, milloin niitä pitäisi lyhentää. Ja tietysti ääritapauksessa se, että ei lyhennä velkojaan voi johtaa maksuhäiriömerkintään, jolla onkin sitten usein varsin paljon huonoja puolia.

5. Stressi, masennus ja muut terveysongelmat

On epätodennäköistä, että yksittäinen pieni pikavippi aiheuttaisi suuria terveysongelmia, mutta mikäli pikavippejä on kertynyt liikaa ja niistä tuntuu olevan mahdoton päästä eroon, niin voi seurauksena olla erinäisiä terveysongelmia. Noista terveyteen liittyvistä ongelmista todennäköisimpiä lienevät stressi ja masennus.

Miten pikavippien riskejä voi yrittää minimoida, jos on pakko ottaa pikavippi? 1) Hae lainaa vain sen verran, kuin aivan välttämättä tarvitset, 2) valitse mahdollisimman luotettava lainapalvelu ja 3) älä avaa luottotiliä, vaan nosta pikavippi kertalainana – luottotili on monesti kertalainaa huonompi vaihtoehto sen takia, että siltä voi olla liian helppo nostaa uuttaa lainaa.