Velkojen vyörytys – Lainojen vyöryttämisen etu ja mahdollinen heikompi puoli

Velkojen vyörytys sopii siihen tilanteeseen, jossa on vähintään kaksi velkaa, joiden maksuaikataulun ja lyhennysten suhteen on joustavuutta. Velkojen vyöryttäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että maksetaan mahdollisimman paljon pienintä lainasummaa ja muita lainoja pienimmällä mahdollisella lyhennyksellä. Lainojen vyöryttämisen etu on varsinkin se, että se voi olla motivoiva tapa päästä eroon lainoista. Sitä käyttäessä voi nimittäin nähdä hyvin, miten lainojen lukumäärä vähenee jopa varsin nopeasti. Tuo voi ole hyvä asia erityisesti silloin, jos tilanne omien lainojen kanssa tuntuu erityisen haastavalta.

Huonompi puoli velkojen vyöryttämisessä on se, että se ei välttämättä minimoi korkoihin ja muihin kustannuksiin menevää summaa. Noin on, koska pienin laina ei välttämättä ole kuluiltaan kallein. Monesti noin voi toki olla, koska pienien lainojen todellisen vuosikorkoprosentti tuppaa kokemusteni perusteella olemaan isompi kuin isompien lainojen. Velkojen vyörytyksen suhteen voi olla hyvä huomata myös se, että se ei ole automaattisesti nopein keino maksaa velat pois. Tuo liittyy varsinkin edellä mainittuun juttuun koskien mahdollisia korkoja, sillä jos lainassa on niin sanotusti juokseva korko, niin jos ei lyhennä kalleinta lainaa voimakkaimmin, niin syntyy pakollista enemmän korkoja, joiden johdosta sen lainan maksaminen voi viedä pidempään.

Päätös siitä, käyttääkö velkojen vyöryttämistä vai jotakin muuta keinoa lainojen maksamiseen, on lopulta kiinni siitä, miten painottaa eri asioita lainoja maksaessaan. Velkojen vyöryttäminen voi sopia niin pikavippilainoja kuin esimerkiksi osamaksuja varten. Mikäli haluat lukea lisää tähän sivuun liittyvää materiaalia tältä sivustolta, niin saattaisivat sinua kiinnostaa esimerkiksi sivu: eroon pikavipeistä ja sivu: velkakierre ja jos päädyt siihen, että otat yhdistelylainan, jolla maksat velat pois, niin saattaa erityisen hyödyllistä luettavaa olla sivu, jolla käsittelen sitä, miten löysin itselle parhaan yhdistelylainan.