Rahoitu kokemuksia ja tietoja – Onko Rahoitu.fi huijaus?

Rahoitu lainahakemusten kilpailuttaja, jonka taustalla on Ruotsin lähtöisin oleva Sambla Group. Kyseinen firma omistaa Suomessa Sambla Group Oy -nimisen yrityksen, joka pyörittää Rahoitu.fi-palvelua. Sambla Group Oy on isoin Suomessa lainojen kilpailutusta tarjoava palvelu ja se tekee hyvää taloudellista tulosta. Rahoitun tausta on siis vahva.

Myös omat kokemukseni Rahoitu-palvelusta ovat antaneet hyvän vaikutelma sen luotettavuudesta. En ole saanut mitään syytä epäillä, että Rahoitu.fi olisi sinänsä huijaus. On kuitenkin hyvä tietää se, että jos yrittää löytää Rahoitun avulla lainatarjouksen, niin Rahoitun oman lainalaskurin arvio saattaa poiketa varsin mahdollisesti siitä, minkä hintaista lainaa itselle mahdollisesti tarjotaan. Kokemusteni ja tietojeni perusteella sanoisin, että todennäköisesti niin päin, että oma lainatarjous on koroiltaan kalliimpi kuin Rahoitun antama ennakkoarvio lainan hinnasta. Onneksi Rahoitu ei kuitenkaan pakota ottamaan mahdollisesti tarjottua lainaa. Kokeile nyt Rahoitua.

Rahoitu.fi ja Lainaparkki. Rahoitu ja Lainaparkki ovat Sambla Group Oy:n pyörittäminä rinnakkaispalveluita, ja jos käyttää Lainaparkkia ja saa sen avulla lainatarjouksen, niin ohjataan kokemusteni perusteella lainan valitsemista varten Rahoitun järjestelmään. Lisäksi Lainaparkin kautta löydetystä lainasta näyttäisi tulevan viestintää Rahoitun nimissä. Eli, jos saat Rahoitu.fi-lähettäjältä tietoa lainoista, vaikka et ole käyttänyt Rahoitu.fi-palvelua, niin voi se selittyä sillä, että olet käyttänyt Lainaparkkia. Jos et ole tehnyt sitäkään, niin kannattaa suhtautua korostuneen varovaisesti ”Rahoitulta” tulleisiin viesteihin, on mahdollista, että tuossa tapauksessa on kyseessä jonkinlainen huijauksen yrittäminen.

Rahoitu kokemuksia muuten

Rahoitu-palvelun käyttäminen on helppoa. Se on myös ilmaista. Lainasummia ja laina-aikoja on tarjolla varsin kattavasti, mutta esimerkiksi Sambla Group Oy:n omistamalla Omalainalla voi valita haluavansa laina-aikaa jopa 20 vuotta, Rahoitun mahdollistaman enintään 15 vuoden sijaan. Voi tosin olla hyvä tietää se, että esimerkiksi juurikin 20 vuoden laina-ajan saaminen sellaiselle lainasummalla, joita lainojen kilpailuttajien kautta tupataan hakemaan voi olla vähintäänkin haastavaa.

Lainahakemuksen tekemistä varten Rahoitu ei vaadi pankkitunnuksia tai liitteitä. Mikäli Rahoitu ehdottaa sinulle lainaa, niin on varsinkin isomman lainasumman kohdalla kuitenkin todennäköistä, että noita tullaan vaatimaan sen lainafirman toimesta, jolta lainatarjous on, siinä vaiheessa, jos haluaa nostaa lainan tilille. Kokemusteni perusteella Rahoitun lainahakemuksen täyttää alle neljässä minuutissa. Kun lainahakemuksen on saanut valmiiksi, niin voidaan sen lopputuloksena joko ehdottaa lainaa tai tuoda esille, että yhtään lainatarjousta ei löydetty. Kokemusteni perusteella Rahoitu on nopeuttanut jopa paljon sitä, miten nopeasti se onnistuu selvittämään tilanteen mahdollisen lainan tarjoamisen suhteen.

Yhteenvetona totean, että Rahoitu on kokemusteni ja tietojeni perusteella luotettava ja ihan hyvä lainahakemusten kilpailuttaja. Parannettavaankin on, mutta niin on toki jokaisella kilpailutuspalvelulla. Kokeile Rahoitua ilmaiseksi.

Rahoitun kilpailutuksessa mukana olevista lainapaikoista

Rahoitulta saatavissa olleen tiedon perusteella se toimi tätä kirjoittaessani yhteistyössä 17 sellaisen lainapalvelun kanssa, joilta se voi yrittää löytää lainatarjouksen. Käytännössä tosin yksittäistä hakemusta ei välttämättä kilpailuteta noin laajasti. Tuo voi johtua esimerkiksi siitä, että yrittää saada sellaisen lainasumman, jota kaikki Rahotun mahdollisesti kilpailuttamat lainapalvelut eivät tarjoa.

Lisäksi voi olla hyvä tiedostaa se, että ainakin tätä kirjoittaessani Rahoitu ilmaisi toimivansa yhteistyössä sekä Nordax Bankin että Bank Norwegianin kanssa, vaikka nuo ovatkin nykyään osa samaa firmaa. Molemmat noista voivat olla lainahakemuksen kilpailuttamisen näkökulmasta siinä mielessä erityisen hyödyllistä, että ne ovat vaikuttaneet olevan erityisen helppoja paikkoja saada lainaa.

Niin sanotusti perinteisistä pankeista Rahoitu vaikuttaisi tällä erää toimivan yhteistyössä ainoastaan POP Pankin kanssa. Useampi perinteinen pankki mukaan kilpailutukseen voisi ehdottomasti olla parannus palveluun.

Nettipankkien suhteen Rahoitun tarjonnassa on mukana esimerkiksi suomalainen Alisa Pankki ja pankkeja Norjasta ja Ruotsista. Norjalaista vaihtoehdoista voi mainita esimerkiksi Instabankin ja Lea Bankin.

Kokonaisuutena voi todeta, että Rahoitu voi suorittaa lainojen kilpailutusta varsin laajasti, mutta netissä on myös kilpailuttajia, joilla on kattavampi valikoima yhteistyökumppaneita. Erityisen vahva verkosto vaikuttaisi olevan Omalainalla ja Sortterilla. Kattavampi verkosto ei kuitenkaan takaa halvempaa lainatarjousta. Kokeile Rahoitua ilmaiseksi.