Qred kokemuksia: yrityslaina ja Visa – Onko Qred luotettava vai huijaus?

Itselleni tuli jonkin aikaa sitten ajankohtaiseksi pienehkön rahoituksen hankkiminen yritykselle. Koska tarkoituksena ei ollut ottaa lainaa isoa summaa eikä pitkäksi aikaa, niin ajattelin, että voisin suosia helppoutta ja nopeutta mahdollisesti jonkin verran halvemman koron ohi. Tuon myötä katse kääntyi erityisesti netin yrityslainapalveluihin. Niistä puolestaan kiinnostusta herätti erityisesti Qred. Syynä tuohon oli varsinkin se, että Qred on tietojeni perusteella ollut huomattavasti valmiimpi myöntämään lainoja kuin jotkin sen kilpailijat.

Qred tarjoaa ainakin tätä kirjoittaessani perinteisempää yrityslainaa ja sitten Visa-luottokorttia yrityksille. Päätin hakea molempia niitä ja sitten käyttää sitä vaihtoehtoa, joka tuntuisi paremmalta. Kerron tällä sivulla esimerkiksi kokemuksistani liittyen Qred yrityslainaan ja Visaan. Lisäksi käsittelyssä on Qredin luotettavuus – voisiko Qredissä olla jopa jotakin joka tekisi siitä jonkin asteisin huijauksen?

Qred kokemuksia yleisesti

Hain Qrediltä Visaa ja yrityslainaa myöhään illalla. Molempia niitä varten oli jopa todella nopeata täyttää hakemus netissä. Kummastakaan niistä ei kuitenkaan saanut päätöstä ainakaan tuollaiseen aikaan heti. Tuon sijaan Qrediltä soitettiin seuraavana päivänä suunnilleen puolen päivän aikaan, ja oletettavasti sen takia, että en vastannut puhelimeen, sain Qrediltä tekstiviestin, jossa oli tiedot heille soittamista varten. Soitin sitten Qredille ja sain käytännössä heti yhteyden ystävälliseen asiakasneuvojaan.

Kyseinen asiakasneuvoja tiesi, että olin hakenut yrityslainaa ja Visaa ja kyseli hieman tietoja yrityksestäni ja sen taloudesta. Kysymykset olivat mielestäni varsin helppoja vastata eikä niitä ollut montaa. Puhelun yhteydessä asiakasneuvoja toi esille, että lainapäätös menee vielä eri henkilölle käsiteltäväksi. Sainkin sitten melko nopeasti lainapäätöksen: sekä yrityslaina että Visa olivat saatavilla. Kumpaakaan noita varten ei tarvinnut lähettää mitään liitteitä. Tuota voi mielestäni pitää mukavana ja ehkä jopa hieman yllättävänä.

Qred yrityslaina kokemuksia

Qred oli siis valmis tarjoamaan minulle yrityslainaa. Sitä ei kuitenkaan oltu valmiit tarjoamaan niin paljon kuin olisin halunnut, vaan sen sijaan maksimisumma oli 40% hakemastani lainasummasta. Olisin voinut halutessani valita myös tuota pienemmän lainasumman nostettavaksi. Laina-aikaa oli tarjolla enintään 12 kuukautta, eli kovin pitkän laina-ajan haluaville Qredin yrityslaina ei ainakaan omien kokemusteni perusteella sovi. Saamani lainatarjouksen korko, jota Qred kutsuu mieluummin kuluksi, ei ollut kovinkaan edullinen, joten jätin päätöksen lainan nostamisesta hautumaan.

Pohdittuani lainatarjousta päädyin nostamaan koko tarjotun lainasumman. Lainasumma siirrettiin tililleni arviolta alle 5 minuutissa siitä, kun olin viimeistellyt lainasopimuksen Qredin nettipalvelun kautta. Tuossakaan vaiheessa ei esimerkiksi tarvinnut printata ja skannata mitään, vaan kaikki hoitui elektronisesti netin kautta. Valitsin mielestäni Qredin nettipalvelussa halutuksi laina-ajaksi 9 kuukautta, mutta se kuitenkin säädettiin 12 kuukauteen. Tuo ei toki ollut ihan ideaalia, mutta toisaalta Qred näyttää mahdollistavan sen, että lainan voi maksaa helposti pois ennen 12 kuukauden täyttymistä, joten en näe tuota valtavana ongelmana. Hae nyt lainaa Qrediltä.

Qred Visa kokemuksia

Qred siis myönsi minulle myös Visan, ja itse asiassa käytännössä kaksi niitä. Yhdellä päätöksellä tulivat nimittäin niin sanottu virtuaalinen luottokortti ja sitten perinteinen muovinen luottokortti. Noista jälkimmäinen tuli postissa noin viikossa siitä, kun olin tehnyt päätöksen kortin hyväksymisestä, eli tätäkään korttia ei esimerkiksi tarvinnut hakea jostakin Qredin toimistolta. Kummankin kortin käyttöönottamiseksi tarvitsi käyttää Qredin sovellusta. Se on luonnollisesti sinänsä ilmainen. Qredin virtuaalisen ja perinteisen Visan luottoraja on kokemusteni perusteella yhteinen ja molempia niitä voi käyttää myös netissä, joten uskoisin, että yksikin kortti olisi riittänyt.

Qredin Visan kanssa oli hieman sama ongelma kuin yrityslainan kanssa, eli korko ei ole erityisen edullinen. Toki tarjolla on onneksi korotonta maksuaikaa ja kortista ei veloiteta vuosimaksuja. Ainakin minulle tarjottu Qredin Visojen luottoraja oli pienin, jota Qred käsittääkseni ylipäätänsä tarjoaa. Isompi luottoraja olisi tietysti voinut olla ihan mukava, koska luottokorttihan on parhaassa tapauksessa eräänlainen kätevä vararahasto. Hae nyt Visaa Qrediltä.

Onko Qred luotettava?

Lainan kulun ja Visan koron suhteen voi kokemusteni perusteella joutua ainakin hieman pettymään siinä vaiheessa, jos saa Qrediltä itselle tarjouksen verrattuna siihen, mitä Qredin sivuston perusteella olisi ehkä toivonut. Qred ei kuitenkaan hinnoittelun suhteen ole mielestäni sinänsä huijaus, sillä yritys kertoo selvästi, että ilmoitetut hintatasot ovat alkaen hinnoittelua, eivätkä lupauksia tarjouksista itselle. Qred ei myöskään pakota ottamaan yrityslainaa tai käyttämään Visaa, vaikka niitä tarjottaisiin eikä kummankaan niiden hakemisesta luonnollisestikaan veloiteta, eli tuossakaan mielessä Qrediä ei voi pitää huijauksena. Yrityksenä Qred on kansainvälinen ja toiminut myös Suomessa jo varsin pitkään, eli sen taustakin on käsittääkseni hyvä. Qred ei siis mielestäni ole huijaus.

Yhteenveto ja suositukset

Johtuen siitä, että Qredin tuotteet voisivat olla halvemmin hinnoiteltuja, sopii palvelu nähdäkseni parhaiten melko pieneen ja lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen. Mikäli haluat yrityslainan, joka ei vastaa noita kriteereitä, niin voi olla järkevää käyttää palvelua, joka voi niin sanotusti kilpailuttaa yrityslainan. Omat kokemusteni Qredistä ovat olleet pääsääntöisesti hyviä ja voisin kuvitella hakevani siltä tulevaisuudessa uudestaan lainaa, jos eteen tulee samanlainen tilanne kuin tällä kertaa oli. Hae nyt lainaa Qrediltä.