Kertalaina – Esimerkiksi 500 kertalaina jopa lähes heti tilille

Kertalaina on laina, joka maksetaan kerralla kokonaisuudessa sen ottaneen henkilön tilille. Vastakohtana kertalainalle voi pitää joustoluottoa, joka voi mahdollistaa sen, että oman luottorajan sallimissa rajoissa voi nostaa uutta lainaa vanhan päälle. Kertalainalla voi olla selkeitä etuja verrattuna joustoluottoon. Niitä on käsitelty esimerkiksi tämän sivun viimeisessä osiossa. Seuraavaksi kuitenkin vertailtuna mielestäni erityisen hyviä lainapalveluita kertalainaa varten.

Kertalainaa

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Se onko kertalaina heti tilille mahdollinen riippuu isolta osin siitä, miten iso kertalaina on kyseessä. Esimerkiksi 500€ tai 1 000€ kertalaina voi olla ihan hyvät mahdollisuudet saada ainakin käytännössä heti tilille, mutta yli 10 000€ kertalaina voi olla erittäin vaikeaa saada heti tilille. Kivaa on se, että vaikka isoa kertalainaa ei voisi saada heti tilille, niin on se kuitenkin monesti mahdollista saada jo samana tai viimeistään seuraavana päivänä. Muut vertailutaulukon palvelut voivat kilpailuttaa hakemuksesi kertalainaa varten, mutta Bank Norwegian voi myöntää suoraan lainaa. Lisätietoa Bank Norwegianista.

Pienet kertalainat, kuten 100€ tai 200€?

Pieni alle 500 euron kertalaina olisi varmasti monessa tilanteessa juuri sellainen laina, jonka joku saattaisi tarvita. Valitettavasti vaan tuollaisten saaminen netistä Suomessa vuonna 2024 ei vaikuttaisi olevan kovinkaan realistista. On olemassa joitakin lainapalveluita, jotka näyttävät periaatteessa olevan valmiita tarjoamaan 100 ja 200 kertalainoja, mutta sitten käytännössä niitä ei tunnu olevan mahdollista saada. Syy siihen, miksi tuollaisia pieniä kertalainoja ei tarjota enää, liittyy lainoihin sovellettavaan hintasääntelyyn. Mahdollinen vaihtoehto pienelle kertalainalle voi olla esimerkiksi virtuaalisen luottokortin käyttäminen.

Kertalainan mahdollisia etuja verrattuna joustoluottoon

1: Yhtä ison lainan todellinen vuosikorko % on tyypillisesti halvempi. Aina noin ei kuitenkaan ole. Myös kertalainaa ottaessa on luonnollisesti hyvä tarkistaa lainan ehdot hyvin ennen päätöstä lainan itselle nostamisesta.

2: Selkeämpi lyhennysohjelma. Kertalainan tapauksessa määritellään tavallisesti etukäteen, miten paljon missäkin kuukaudessa tarkalleen pitää lyhentää lainaa, kun taas joustoluoton kohdalla on monesti sen sijaan vain määritelty minimilyhennys. Tuo jälkimmäinen asia voi kuulostaa kivalta, mutta voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että lyhentää lainaa tarpeettoman hitaasti ja siihen liittyen maksaa turhaan korkoja.

3: Voi lisätä tarpeellista harkintaa uuden lainan ottamiseen. Kun joustoluotto on avattu, niin on siltä tyypillisesti helppo nostaa uutta lainaa, kunhan luottoraja antaa myöden. Tuo voi johtaa siihen, että tulee otettua tarpeettomasti velkaa. Kertalainan kohdalla on tyypillistä, että samalta lainafirmalta ei voi saada uutta lainaa ennen kuin vanha on maksettu kokonaan pois.