Avarda osamaksu ja lasku käsittelyssä – kokemuksia – huijaus?

Olen kirjoittanut tälle sivustolle hieman Avardasta Hobby Hallilla maksamisen yhteydessä, mutta koska Avarda on nykyään varsin laajalti käytössä ja sitä kohtaan saattaa olla niin sanotuksi syvempääkin kiinnostusta, niin kirjoitin tämän erillisen sivun siitä.

Avarada on TF Bankin omistama palvelu. TF Bank on Ruotsissa pörssilistattu yritys (pörssilistaus tarkoittaa käytännössä esimerkiksi siitä, että yritys joutuu julkaisemaan kattavammin tietoa sen toiminnasta ja sitä, että yrityksen osakkeita voi myydä ja ostaa pörssissä), joka tarjoaa kattavasti erilaisia rahaan liittyviä palveluita. Avardan kautta on tarjolla osamaksulla maksamista ja laskulla maksamista. TF Bank -brändin alla on puolestaan Suomessa tarjolla lainoja ja Ruotsissa tilejä. Suomessa TF Bank käytti aiemmin lainojen tarjoamista varten nimeä Credento, mutta korvasi sen nimellä TF Bank. Tätä kirjoittaessani Credento-nimi on edelleen käytössä Ruotsissa lainoja varten. TF Bankin varsin pitkä historia yhdistettynä pörssilistaukseen tekevät Avardasta mielestäni sinänsä luotettavan palvelun. On kuitenkin asioita, joita siihen liittyen voi olla hyvä tietää, varsinkin jos pohtii onko Avarda jollakin tavalla huijaus.

Mielestäni tärkein tiedettävä asia koskien Avardaa on sen osamaksun korot. Ne voivat tätä kirjoittaessani olla todellisen vuosikorkoprosentin suhteen yli 29%. Tuon vaikutusta osamaksun käyttämisen kustannuksiin voi tutkia esimerkiksi tämän sivuston lainalaskurilla. Esimerkkinä tuon laskurin kautta saadusta luvusta voin mainita, että jos ottaisi 1 000€ osamaksun 3 vuoden laina-ajalla (yhtä suuret lyhennykset joka kuukausi) ja osamaksun todellinen vuosikorko olisi 29%, niin pitäisi 1 000€ osamaksusta maksaa yhteensä takaisin lähes 1 509€. On täysin mahdollista, että Avarda muuttaa jossain vaiheessa sen osamaksun korkoja uusia asiakkaita varten, johtuen varsinkin siitä, miten esimerkiksi osamaksujen korkoja säädellään nykyään Suomessa. Tässä osiossa käsitelty ”todellinen vuosikorkoprosentti” on lähtökohtaisesti huomattavasti tärkeämpi tietää kuin nimellinen vuosikorkoprosentti, koska ensin mainitun pitäisi sisältää myös esimerkiksi mahdolliset tilinhoitomaksut.

Osamaksulla maksamisen lisäksi Avarda voi tarjota mahdollisuuden maksaa myös laskulla. Tuon tekeminen on lähtökohtaisesti siinä mielessä järkevämpää kuin osamaksulla maksaminen, että se aiheuttaa vähemmän kuluja. Toisaalta Avarda vaikuttaisi ainakin joissakin tapauksissa mahdollistavan sen, että asia joka on alkujaan mielletty laskuksi muutetaankin käytännössä osamaksulla maksamiseksi. Mikäli aiot tehdä tuon, niin suosittelen olemaan erityisen tarkkana verratessasi niin sanotusti varsinaisen laskun kuluja osamaksun kuluihin.

Ihan jo sen takia, että osamaksu on käytännössä laina, niin on täysin mahdollista, että Avarda ei suostu tarjoamaan osamaksumahdollisuutta kaikille sen haluaville. Mikäli Avarda ei suostunut tarjoamaan sinulle mahdollisuutta maksaa osamaksulla, niin voi syy löytyä esimerkiksi tältä sivulta.

Sivu, joka saattaisi kiinnostaa sinua:

  • Osamaksujen yhdistäminen – Tämä voi olla erittäin hyvä idea, jos osamaksuja rupeaa olemaan liikaa. Ne voi nimittäin olla mahdollista korvata huomattavasti edullisemmalla yhdistelylainalla, ja noin säästää merkittävästi rahaa varsin pienellä vaivalla. Voi olla hyvä tietää: vaikka ottaisi yhdistelylainan ensisijaisesti osamaksujen niputtamista varten, niin voi samalla yhdistelylainalla niputtaa myös esimerkiksi luottokorttivelkoja.

Haluatko jakaa kokemuksia Avardasta?

Voit tehdä sen alempana tällä sivulla olevan kommenttiosion kautta. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisemista, mutta myös mahdolliset huonot kokemukset on kyllä tarkoitus julkaista, kunhan kielenkäyttö on niin sanotusti asiallista.

1 ajatus aiheesta “Avarda osamaksu ja lasku käsittelyssä – kokemuksia – huijaus?”

  1. Rolf Hultin

    Puoliso sai Avardalta karhulaskun, jonka hetken ihmettelyn jälkeen maksoi.
    Viikkoa myöhemmin Avardalta tuli sähköposti jossa ilmoitettiin ko laskun summan palautuksesta!
    Verkkopalautuksen teko mm kaksinkertaisine vahvoine pankkitun nistuksineen on niin hankala, ettei parillakaan yrittämällä onnistunut!
    Kerääkö Avarda feikkilaskuilla asiakkailta korotonta lainaa, jonka palautus on tehty niin vaikeaksi, että osaa ei ilmeisesti koskaan palauteta??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *