Avarda osamaksu ja lasku käsittelyssä – kokemuksia – huijaus?

Avarda on TF Bankin omistama palvelu. TF Bank on Ruotsissa pörssilistattu yritys (pörssilistaus tarkoittaa käytännössä esimerkiksi siitä, että yritys joutuu julkaisemaan kattavammin tietoa sen toiminnasta ja sitä, että yrityksen osakkeita voi myydä ja ostaa pörssissä), joka tarjoaa kattavasti erilaisia rahaan liittyviä palveluita. Avarda-brändin alla TF Bank tarjoaa tätä päivittäessäni Suomessa esimerkiksi osamaksulla ja laskulla maksamista.

TF Bankin varsin pitkä historia yhdistettynä pörssilistaukseen tekevät Avardasta mielestäni sinänsä luotettavan palvelun. On kuitenkin asioita, jotka Avardaan liittyen voi olla hyvä tietää ennen kuin tekee päätöksen sen käyttämisestä maksutapana.

Mielestäni tärkein tiedettävä asia koskien Avardaa on sen osamaksun korot. Ne voivat tätä kirjoittaessani olla todellisen vuosikorkoprosentin suhteen yli 29%. Esimerkkinä tuon vaikutuksesta osamaksun kustannuksiin voi mainita, että jos ottaisi 1 000€ osamaksun 3 vuoden maksuajalla (yhtä suuret lyhennykset joka kuukausi) ja osamaksun todellinen vuosikorko olisi 29%, niin pitäisi 1 000€ osamaksusta maksaa yhteensä takaisin lähes 1 509€.

Korollisen osamaksun käyttäminen voi siis vaikuttaa todella paljon siihen, miten paljon vaikkapa jostakin tuotteesta joutuu kaikkinensa maksamaan.

Ylempänä mainittu ”todellinen vuosikorkoprosentti” on lähtökohtaisesti huomattavasti tärkeämpi tietää kuin nimellinen vuosikorkoprosentti, koska ensin mainitun pitäisi sisältää myös esimerkiksi mahdolliset tilinhoitomaksut.

On täysin mahdollista, että Avarda muuttaa jossain vaiheessa sen osamaksun korkoja uusia asiakkaita varten. Noin ihan jo sen takia, miten esimerkiksi osamaksujen sallittuja korkoja säädellään nykyään Suomessa.

Osamaksulla maksamisen lisäksi Avarda voi siis tarjota myös mahdollisuuden maksaa laskulla. Tuon tekeminen on lähtökohtaisesti siinä mielessä järkevämpää kuin osamaksulla maksaminen, että se aiheuttaa vähemmän kuluja. Toisaalta Avarda vaikuttaisi ainakin joissakin tapauksissa mahdollistavan sen, että asia joka on alkujaan mielletty laskuksi muutetaankin käytännössä osamaksulla maksamiseksi. Mikäli aiot tehdä tuon, niin suosittelen olemaan erityisen tarkkana verratessasi niin sanotusti varsinaisen laskun kuluja osamaksun kuluihin.

Ihan jo sen takia, että osamaksu on käytännössä laina, niin on täysin mahdollista, että Avarda ei suostu tarjoamaan osamaksumahdollisuutta kaikille sen haluaville. Mikäli Avarda ei suostunut tarjoamaan sinulle mahdollisuutta maksaa osamaksulla, niin voi syy löytyä esimerkiksi tältä sivulta.

Avarda osamaksu kokemuksia

Moitteita Avarda on saanut osamaksun suhteen varsinkin siitä, että kaikki siihen liittyvä ei ole ainakaan joidenkin asiakkaiden kokemusten perusteella ollut läheskään niin helppoa ja sujuvaa kuin olisi toivottavaa.

Osamaksu vai laina?

Jos pohdit osamaksun ja lainan välillä, niin suosittelen selvittämään molempien suhteen mahdolliset saatavilla olevat hintatarjoukset. Tuon tekeminen voi olla jopa todella nopeata. Varsinkin jos harkittu osamaksu on varsin iso ja maksuaika pitkä, niin voi laina tulla halvemmaksi kuin osamaksu. Jos haluat koittaa löytää verrattain edullisen lainan, niin voi olla järkevää niin sanotusti kilpailuttaa se jo etukäteen vaikkapa suositun Rahalaitos-palvelun avulla.

Sivu, joka saattaisi kiinnostaa sinua:

  • Osamaksujen yhdistäminen – Tämä voi olla erittäin hyvä idea, jos osamaksuja rupeaa olemaan liikaa. Ne voi nimittäin olla mahdollista korvata huomattavasti edullisemmalla yhdistelylainalla, ja noin säästää merkittävästi rahaa varsin pienellä vaivalla. Voi olla hyvä tietää: vaikka ottaisi yhdistelylainan ensisijaisesti osamaksujen niputtamista varten, niin voi samalla yhdistelylainalla niputtaa myös esimerkiksi luottokorttivelkoja.