Helsingin pörssin (OMXH) senttiosakkeet – 2024 senttiosakkeet, Suomi

Senttiosakkeet ovat Suomessa osakkeita, jollaisten hinta on alle euron – jos tarkastellaan markkinaa, jossa euro ei ole valuuttana, niin on määritelmä eri, Yhdysvaltojen tapauksessa senttiosake on osake, jonka hinta on alle dollarin. Senttiosakkeista puhuttaessa on tärkeä muistaa, että osakkeen hinta ja yrityksen arvo ovat eri asia, eikä niillä välttämättä ole kovin isoa yhteyttä: yrityksen osake voi olla senttiosake, vaikka yrityksen markkina-arvo olisi esimerkiksi 100 miljoonaa euroa. Ja toisin päin, yrityksen yksittäisen osakkeen hinta voi olla vaikkapa 1 000 euroa, vaikka yrityksen markkina-arvo olisi pörssilistatuksi yritykseksi esimerkiksi varsin vaatimaton 10 miljoonaa euroa.

Keräsin tälle sivulle tietotaulukon Helsingin pörssin vuoden 2024 senttiosakkeista. On hyvä huomata, että kaikki näistä voivat nousta pois senttiosakkeiden luokasta. Tuo voi tapahtua sen kautta osakkeen arvo nousee luonnollisesti, sen kautta, että tehdään sopivan merkittävä käänteinen splittaus tai sitten yhdistelmälle noita. Toki on myös niin päin, että vuoden aikana senttiosakkeiksi voi pudota osakkeita, jotka eivät sitä vielä ole.

Senttiosakkeet Suomi 2024, tietoa

Yritys:Tietoa:
Afarak GroupAiemmin nimeltään Ruukki Group, jota ei pidä sekoittaa Rautaruukkiin, joka varsinkin nykyään tunnetaan myös lyhyemmin nimellä Ruukki. Keskittymisalueena on metallit.
Alisa PankkiNettipankki, joka tarjoaa esimerkiksi lainoja kuluttajille ja yrityksille. Alisa Pankista on kirjoitettu asiakaskokemusten muodossa varsinkin tälle tämän sivuston sivulle.
Digitalist GroupTeknologiayhtiö, joka keskittyy digitaalisuuteen. Tätä kirjoittaessani tällä yrityksellä on yksikköinä mitattuna matalin osakkeen arvo Helsingin pörssissä, alle 2 senttiä.
Dovre GroupKeskittyy tarjoamaan palveluita projektinhallintaa varten. Kertomansa perusteella halua tulla tunnetuksi esimerkiksi palveluista uusiutuvaan energiaan liittyviä projekteja varten.
GlastonToimii lasialalla, esimerkiksi myymällä laitteita.
FinnairTunnetaan tietenkin erityisesti lentoyhtiönä, mutta omistaa myös Aurinkomatkat-matkatoimiston. Suomen valtio omistaa ison osan Finnairin osakkeista. Senttiosakkeeksi yrityksen markkina-arvo on harvinaisen iso: tätä kirjoittaessani yli 700 miljoonaa euroa.
HKScanRuokayhtiö, jolla on kattava valikoima tuotteita.
KH GroupAiemmin nimeltään Sievi Capital. Yritysrypäs, joka kattaa esimerkiksi maansiirtokoneiden myymistä ja Asko & Sotka -ketjujen puitteissa huonekalujen myymistä kuluttajille.
Lehto GroupRakennusalan yhtiö, jolla on ollut isoja ongelmia.
PanostajaYritys, joka omistaa osia muista yrityksistä, siis sijoitusyhtiö. Panostajan omistamista yrityksistä liikevaihdoltaan isoin on Grano. Gugguu, josta Panostaja omistaa tätä päivittäessäni 43%, on liikevaihdoltaan huomattavasti pienempi kuin Grano, mutta voi olla monille kuluttajille tutumpi.
QPR SoftwareKeskittymisalueena ohjelmistojen tarjoaminen yrityksille.
SolteqDigitaalisuuteen liittyviä palveluita ja tuotteita. Voi esimerkiksi auttaa yrityksiä verkkokaupan kehittämisen kanssa – verkkokauppa-alustayhtiö Shopifyin markkina-arvo on tätä kirjoittaessani yli 50 miljardia euroa, Solteqilla ei näytä ainakaan tällä erää olevan varsinaisesti omaa verkkokauppa-alustaa, mutta se vaikuttaisi olevan ainakin pienellä tavalla mukana Shopifyin liiketoimintaekosysteemissä. Shopifyista lisää tällä sivustolla.
Sotkamo SilverKeskittymisalueena on hopean louhiminen ja rikastaminen Kainuussa. Yrityksen viestinnän perusteella yritys uskoo hopean merkitykseen esimerkiksi sähköajoneuvoja varten.
TecnotreeKeskittyy yritysten digitaalisuuden tukemiseen. On myös ostanut yrityksen, joka keskittyy tekoälyyn.
Tallink GruppVarustamo, joka kuljettaa ihmisten lisäksi myös tavaraa. Omistaa Silja Linen.
TulikiviTunnetaan ainakin kuluttajien näkökulmasta erityisesti takoista ja kiukaista.
ValoeOn haettu konkurssiin, pyrkii välttämättä konkurssin tapahtumisen.
WetteriAutoalan yhtiö, joka on ostanut innokkaasti muita saman alan yrityksiä.

Yritykset voivat muuttaa esimerkiksi niiden liiketoiminta-alueita.

11.2.2024 päivitys: esimerkiksi lisätty tietoa Panostajan sijoitusportfoliosta.